Zatezanje bedara i stražnjice

Zatezanje bedara i stražnjice je korisno nakon značajnijeg gubitka tjelesne težine, kada koža na bedrima i stražnjici nema dovoljno elastičnosti da se vrati u normalan položaj. Tada se pojavljuje višak kože koji je potrebno kirurški odstraniti. Ovaj zahvat može se napraviti tek kada se stabilizira tjelesna težina i proces mršavljenja dođe do kraja. Vrlo često koža nije u stanju vratiti se u prvobitni položaj te ostaje višak kože koji ne izgleda lijepo.

Zatezanje bedara i stražnjice za žene

Kako se izvodi zatezanje bedara i stražnjice?

Prije zahvata se u stojećem položaju pacijenta točno iscrta planirano vođenje reza. Sa unutarnje strane bedara odnosno u području stražnjice liječnik uklanja kožu i masno tkivo. Ako je mlohavost kože ograničena na gornju trećinu, u ovom području slijedi operacija uklanjanja kože i masnoće u obliku polumjeseca. Ožiljak vodi u pravcu prijevoja kuka i brazde stražnjice. Na unutrašnjoj strani bedra nema ožiljka. Ako se razdvojena koža proteže preko cijele unutrašnje strane bedra do koljena, istovremeno se mora izvesti i jedna okomita operacija uklanjanja kože i masnog tkiva. U tom slučaju ožiljak se proteže preko prijevoja kuka, unutrašnje strane bedra pa sve do iznad koljena. Manje ili više vidljivi ožiljci nestaju tijekom vremena. Operacija se izvodi pod općom anestezijom i za obje strane traje od 3 do 6 sati.

Prije zatezanja kože bedara i stražnjice kod žena

Što se događa prije zatezanja bedara i stražnjice?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Ukoliko ste pušač preporučeno je da prekinete s pušenjem najmanje 2 tjedna prije operacije. Sve potrebne informacije dobiti ćete na konzultacijama s liječnikom. Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti. Tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon zatezanja bedara i stražnjice?

Za ovu operaciju neophodan je boravak u bolnici od 2 - 3 dana. Dan nakon operacije možete uz pratnju napustiti svoj krevet. Pritom trebate izbjegavati svaki pokret u pravcu šava. Isto tako i pretjerano istezanje ili spuštanje tijela može otežavati iscjeljenje. Oticanje i osjećaj napetosti je redovna pojava nakon ovakvog zahvata, ali će nestati kroz nekoliko dana u potpunosti. U ovakvom zahvatu povećan je rizik od tromboze prvih 5 - 10 dana, te je neophodno slijediti savjete liječnika o korištenju preparata protiv tromboze. Šavovi se uklanjaju nakon 10 - 14 dana. Poslije bolničkog boravka stajanje treba pretpostaviti sjedenju. Naredna 4 tjedna potrebno je nositi uske hlače s nogavicama, te isto toliko dugo izbjegavati športske aktivnosti.

Rezultati zatezanja bedara i stražnjice kod žena

Koji su rezultati zatezanja bedara i stražnjice?

Možete očekivati poboljšane konture i čvršće tijelo. Manje ili više vidljivi ožiljci nestaju tijekom vremena. Nakon operacije zatezanja bedara i stražnjice možete očekivati vrlo povoljan rezultat. Konačni rezultat će biti vidljiv tek nakon 3 mjeseca.

Koji su rizici zatezanja bedara i stražnjice?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 3 - 6 sati
  • Boravak u bolnici: 1 - 3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: