Uklanjanje ožiljaka

Različiti ožiljci narušavaju izgled našeg tijela bez obzira gdje se oni nalazili. Ožiljci se mogu različito razviti i variraju po obliku, boji i izgledu. Oni nastaju kao posljedica ozljede ili kirurške intervencije, a proizvod su sposobnosti ljudskog tijela za zacjeljivanjem. Ožiljci mogu smetati tijelu u normalnoj funkciji i uzrokovati ograničenja kretanja zbog skupljanja i napetosti kože. Nadalje, osjetljivi su na povrede, ponekad se mogu otvoriti ili izazivati svrbež. Ožiljci također mogu izazivati stres kod pacijenata zbog često prisjećanja na neugodne događaje kao što je nezgoda ili bolest.

Uklanjanje ožiljaka za žene

Kako se izvodi uklanjanje ožiljaka?

Ako klasične mjere (tretman tlakom, masti za ožiljke, kortizon injekcija i sl.) ne poluče željeni rezultat, operativno uklanjanje ožiljka može biti učinkovitiji način za rješavanje funkcionalnih ili kozmetičkih problema uzrokovanih ožiljkom. U pojedinim slučajevima biti će dovoljno izrezivanje malog dijela kože s ožiljkom, te šivanje rane finim šavom. Kod ožiljaka sa jakim skupljanjem ili ožiljka preko zglobova često je potrebno koristiti posebne Z i W tehnike ili rez preklopne tehnike kako bi se promijenio smjer ožiljka. Na taj način će biti manje napetosti na rubovima ožiljka. Kod velikih i teških ožiljaka potrebno je nekoliko zahvata kako bi se koža mogla dovoljno opustiti i kako bi bilo dovoljno vremena da rana ispravno zacijeli. Osim navedenih tehnika postoji i opcija presađivanja kože s drugog dijela tijela.

Prije uklanjanje ožiljaka za žene

Što se događa prije uklanjanje ožiljaka?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Sve potrebne informacije dobit ćete na konzultacijama s liječnikom. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon uklanjanje ožiljaka?

Ukoliko je poslije operacije postavljena drenaža za odvodnju sekreta, ona će biti uklonjena nakon 2- dana, a šavovi će se ukloniti nakon 1 - 2 tjedna ovisno o tehnici operacije i šivanja. Potrebno je što manje se kretati zbog povećane napetosti kože kako se rana ne bi otvorila. Otekline, modrice i zatezanje kože su redovna pojava, ali nestaju već kroz nekoliko dana.

Rezultati uklanjanje ožiljaka kod žena

Koji su rezultati uklanjanje ožiljaka?

Kirurškim zahvatom doći će do funkcionalnog i estetskog poboljšanja. Postoji mogućnost da ožiljak neće u potpunosti nestati, no njegova izraženost, vidljivost i napetost će biti smanjena.

Koji su rizici uklanjanje ožiljaka?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: -
  • Boravak u bolnici: 1 - 2 dana
  • Kontrola i odlazak: 5 - 7 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: