Povećanje grudi (Augmentacijska mamaplastika)

Lijepe i dobro oblikovane grudi za većinu žena su simbol ženstvenosti. Male ili nesimetrične grudi mogu izazvati ozbiljne psihičke i mentalne traume kod žene. Pomoću operacije možemo postići željenu veličinu i oblik grudi uz zadržavanje prirodnog izgleda. Ukoliko postoji asimetrija između dojki, ona se može u istom zahvatu ispraviti.

Povećanje grudi za žene

Kako se izvodi operacija povećanja grudi?

Za povećanje grudi se u pravilu upotrebljavaju implantati od stranog materijala npr. od “kohezivnog”( silikonskog gela). Na raspolaganju su različite forme implantata. Okrugli sa visokim profilom ili niskim profilom i anatomskom formom. Implantat se stavlja kod spuštenih dojki ispred mišića, ako se ne želi dodatno zatezanje. Kod dojki koje nisu spuštene npr. imaju malo svog tkiva implantat se stavlja iza grudnog mišića. Relativno mali rez na koži slijedi u području pazuha ili brazde dojke. Ako implatati ne prave probleme, odnosno ostaju meki, ne moraju se mijenjati narednih deset godina. Sa implantacijom se može postići i zamjetno zatezanje. Ako je dojka previše spuštena, mora se dodatno izvesti i kirurško zatezanje. Ako je dojka previše spuštena ona se ne može više korigirati implantatom i dodatno mora uslijediti zatezanje. Pri tom se uklanja koža koja je višak, dojka se usidri na grudni mišić, čime zadržava novi zategnuti oblik. Ožiljci se nalaze oko bradavica, okomito i na donjem rubu areole u području brazde između dojke i grudnog koša.

Augmentacija grudi za žene

Što se događa prije operacije povećanja grudi?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa operacijom povećanja grudi. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon operacije povećanja grudi?

Nakon zahvata postavlja se drenaža za odvodnju sekreta iz rane, a na rezove se stavljaju vodootporni flasteri koji se uklanjaju nakon 2 tjedna. Grudi se umataju, te se oblači grudnjak za podupiranje grudi koji je potrebno nositi bar 4 tjedna. U prvom tjednu danju i noću, a zatim naredna 3 tjedna tijekom dana. Pojava modrica, oteklina, te osjećaja napetosti u grudima je normalna i nestaje kroz nekoliko dana. Postavljena drenaža se uklanja kroz 2 - 7 dana, a šavovi kroz 7 - 14 dana. Tuširanje je dopušteno tek nakon uklanjanja šavova.

Rezultati operacije povećanja grudi za žene

Koji su rezultati operacije povećanja grudi?

Kod svih korekcija grudi se pokušava poboljšati oblik, veličina i čvrstoća grudi i pri tom ostaviti samo neuočljive ožiljke. Nesimetričnost se u potpunosti korigira različitim veličinama implantata. Konačan rezultat biti će vidljiv kroz 2 - 3 mjeseca.

Koji su rizici operacije povećanja grudi?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 30 minuta - 2 sata
  • Boravak u bolnici: 1 - 3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: