Lifting lica i vrata (Face lift)

Naporna svakodnevica, nečista životna okolina, sunce, sila teža i sl. Sve su to razlozi gubitka elastičnosti kože lica zbog kojeg dolazi do opuštanja i boranja kože u predjelu lica i vrata.

Lifting lica i vrata za muškarce

Kako se izvodi lifting lica?

Kirurg pravi male rezove, odvaja gornji sloj kože lica od nižeg sloja, masnih naslaga i mišića, odstranjuje masnoće da bi modelirao konture, zateže mišiće lica i vrata, zateže kožu, odstranjuje suvišne strukture (višak kože) i zašiva rezove. Rezultat je zategnuto lice te jača i mekša koža.

Uobičajeno je da su rezovi tako smješteni da se nakon zacjeljenja gotovo i ne vide. Gdje će točno biti rezovi i koja metoda je za Vas optimalna, ovisi o strukturi Vašeg lica i o željenom rezultatu operacije.

Prije face liftinga kod muškaraca

Što se događa prije liftinga lica?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa liftingom lica i vrata. Šest sati prije operacije ne smijete ni jesti niti piti. Operacija se izvodi pod lokalnom i djelomičnom anestezijom i traje od dva do pet sati. Prije i nakon operacije obavezno treba ograničiti pušenje i izbjeći korištenje lijekova koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon liftinga lica?

Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta rane do sljedećeg dana. Nakon otprilike pet dana zavoji će biti uklonjeni, a kosu će prema pravilima oprati frizer. Dio konaca će se ukloniti nakon šest dana. Tjedan dana kasnije uslijedit će sljedeća kontrola, kad će se ukloniti preostali konci ili kopče. Kod jačih otoka, po pravilu će biti provedena limfodrenaža i nježna masaža. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku i izlaganje sunčevim zrakama. Kao i sport i bojanje kose.

Rezultati face lifta kod muškaraca

Koji su rezultati liftinga lica?

Dva tjedna nakon operacije moći se pokazati drugim ljudima, nakon tri tjedna moći ćete uživati u izlascima s prijateljima, a za deset do dvanaest tjedana nakon operacije steći ćete potpuno normalan osjećaj u licu. Proći će otprilike tri mjeseca dok se ne bude mogla dati konačna ocjena o uspjehu operacije.

Koji su rizici liftinga lica?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 5 sati
  • Boravak u bolnici: 2 -3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 12 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: