Korekcija nosa (Rinoplastika)

Korekciji nosa se pristupa iz nekoliko razloga. Oni mogu biti estetske prirode ili funkcionalne prirode. Optičke upadljivosti, kao npr. grbavi nos, zaobljeni vrh nosa ili distorzija nosnih pregrada, mogu se ispraviti, a cilj je da se promijeni oblik nosa kako bi se uspostavila ravnoteža proporcija između nosa, brade i čela. Estetska ili plastična korekcija nosa je u principu moguća tek po završetku procesa rasta, dakle nakon 17. godine života.

Korekcija nosa za žene

Kako se izvodi korekcija nosa?

Nevidljivim se rezovima s unutrašnje strane nosa finim kirurškim radom pripremaju nozdrve i koštana konstrukcija, te im se u skladu s Vašim željama mijenja oblik i veličina. Nakon operacije u "zatvorenoj tehnici" ožiljci nikako nisu vidljivi. Ispravljanje nosa, primjerice grbavosti nosa, postiže se uklanjanjem i presađivanjem suvišnih košćica i nozdrva. Koža nosa se podiže sa hrskavičastog i koštanog nosnog skeleta, korigira milimetarskom preciznošću i precizno fiksira najfinijim šavovima. Ostaju samo neprimjetni, nevidljivi mali ožiljci. Ponekad su mali rezovi na koži lica (npr. u predjelu obrva ili podloge nosa) neophodni, ali i u tom slučaju ostaju samo neprimjetni ožiljci.

Prije rinoplastike kod žena

Što se događa prije korekcije nosa?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa korekcijom nosa. Ovisno o opsegu operacije, korektura nosa traje od 1 do 3 sata. Ako se korekcija vrši samo na vrhu nosa, npr. u slučaju zatupastog, špicastog, predugog ili visećeg nosa, zahvat se vrši ambulantno uz lokalnu anesteziju. Zahvat je ugodnije izvesti uz djelomičnu anesteziju, ali tada se 6 sati prije operacije ne smije ni jesti niti piti. Ako se korigira cijeli nos, dakle i kostur nosa (npr. kod surlastog nosa, krivog nosa ili nosa u obliku sedla, itd.), zahvat se vrši pod općom anestezijom, uz stacionarni boravak do sljedećeg dana.

Što se događa nakon korekcije nosa?

Nakon zahvata, na nos se postavlja kalup za fiksiranje koštanog skeleta nosa. Najprije dolazi do oticanja i do krvlju podlivenih kapaka. Ako je vršena samo korekcija vrha nosa, pacijent oko 4 dana nosi plastični kalup ili gips. Krajnju formu nos dobiva tek 6 do 12 mjeseci nakon operacije, a rezultati su uglavnom vrlo dobri. Disanje kroz nos može biti otežano od 6 do 8 tjedana. Korisno je da se nakon operacije stavljaju hladne obloge na okolne dijelove kože lica (npr. oko očiju) kako bi oticanje bilo što slabije. Nakon operacije glavu treba držati visoko, jer se time ubrzava proces smanjivanja otoka. Smanjena osjetljivost nosa na dodir se isto tako vraća nakon nekoliko mjeseci.

Rezultati korekcije nosa za žene

Koji su rezultati korekcije nosa?

Jamstva za planirani izgled se ne može dati, pogotovo ako su već obavljani zahvati na nosu. Kod zaista velikih korekcija nosa potrebno je izvesti nekoliko zahvata kako bi se ostvario dobar rezultat. Smetnje disanja kroz nos ne mogu uvijek biti kompletno savladane, osobito ako se radi o oteklinama sluznice koje su uzrokovane alergijskim reakcijama. Ponekad je neophodno nakon 6 do 12 mjeseci izvršiti još jednu manju korekturu koja se najčešće odnosi na sam vrh nosa.

Koji su rizici korekcije nosa?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 1 - 3 sata
  • Boravak u bolnici: 0-1 dan
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: