Lifting lica i vrata (Face lift)

Zbog sile teže, izlaganja suncu ili nečiste životne okoline, tijekom godina elastična vlakna gotovo da gube gipkost. Posljedica svega toga je mlohavost kože u području lica i vrata.

Lifting lica i vrata (Face lift) za žene

Kako se izvodi lifting lica?

Kirurg pravi male rezove, odvaja gornji sloj kože lica od nižeg sloja, masnih naslaga i mišića, odstranjuje masnoće da bi modelirao konture, zateže mišiće lica i vrata, zateže kožu, odstranjuje suvišne strukture (višak kože) i zašiva rezove. Rezultat je zategnuto lice te jača i mekša koža.

Uobičajeno je da su rezovi tako smješteni da se nakon zacjeljenja gotovo i ne vide. Gdje će točno biti rezovi i koja metoda je za Vas optimalna, ovisi o strukturi Vašeg lica i o željenom rezultatu operacije.

Face lifting za žene

Što se događa prije liftinga lica?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa liftingom lica i vrata. Šest sati prije operacije ne smijete ni jesti niti piti. Operacija se izvodi pod lokalnom i djelomičnom anestezijom i traje od dva do pet sati. Prije i nakon operacije obavezno treba ograničiti pušenje i izbjeći korištenje lijekova koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon liftinga lica?

Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta iz rane do sljedećeg dana. Nakon otprilike pet dana zavoji će biti uklonjeni, a kosu će prema pravilima oprati frizer. Dio konaca će se ukloniti nakon šest dana. Tjedan dana kasnije uslijedit će sljedeća kontrola, kad će se ukloniti preostali konci ili kopče. Kod jačih otoka, po pravilu će biti provedena limfodrenaža i nježna masaža. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku i izlaganje sunčevim zrakama, kao i sport i bojanje kose.

Rezultati liftinga lica kod žena

Koji su rezultati liftinga lica?

Već ćete se dva tjedna nakon operacije, uz vještu primjenu šminke, moći pokazati drugim ljudima, nakon tri tjedna moći ćete uživati u izlascima s prijateljima, a deset do dvanaest tjedana nakon operacije steći ćete potpuno normalan osjećaj u licu. Potrajat će otprilike tri mjeseca dok se ne bude mogla dati definitivna ocjena o uspjehu operacije. Lifting lica može se kombinirati s drugim zahvatima na licu kao, npr. korekcijom kapaka ili glačanjem bora oko usta.

Koji su rizici liftinga lica?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 5 sati
  • Boravak u bolnici: 2 -3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 12 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: