Korekcija usana

Pune usne su za mnoge ljude simbol atraktivnosti. Tanke, male usne mogu se brzo deformirati. Uljepšavanju usana ne pribjegavaju samo žene, nego i muškarci. Korekcija usana podrazumijeva i "glačanje" malih bora mimike, koje vode vertikalno k usnama. Nakon četrdesete godine života, ako je čovjek zadovoljan osnovnim oblikom svog lica, mogu se korigirati samo bore u predjelu usana koje čine izgled lica starijim nego što stvarno jeste. U međuvremenu su se u ovoj segmentu pojavili razni postupci kojima se uz pomoć iskusnih ruku brzo i sigurno dolazi do željenog rezultata.

Korekcija usana za muškarce

Kako se izvodi korekcija usana?

Ovisno o starosti i individualnim karakteristikama pružaju se razne mogućnosti korekcije koje se postavljaju prema reljefu kože.

U principu postoje sljedeći postupci korekcije:

  • injiciranje različitih materijala (volumen usana će biti promijenjen i/ili bore će biti ujednačene),
  • brušenjem (dublje bore bit će izjednačene),
  • operativno građenje, kao što je izvlačenje kožnih implantata.

Na tržištu se stalno pojavljuju novi proizvodi za injiciranje namijenjeni ublažavanju i uklanjanju bora i uvećanju usana o kojima liječnik informira pacijenta prilikom dogovora o operaciji.

Koji su tretmani iniciranja pod kožu?

Povećanje usana za muškarce

1. Hijaluronska kiselina

U poodmaklim godinama se gornja usna produžava, usno crvenilo postaje uže i stvaraju se male okomite borice. Usne se mogu lako korigirati ambulantno, malim zahvatom u lokalnoj anesteziji. Pri tom zahvatu kirurg u lokalnoj anesteziji odstranjuje kožni implantat s kojim će se popuniti usne.

Vrijeme trajanja tretmana: 10 minuta

Brušenje (dermabrazija) i pothranjivanje kože često se kombinira s faceliftingom ili miniliftingom.

2. New Fill gel

New Fill, gel od mliječnih kiselina se upotrebljava specijalno za tretiranje dubokih bora. Pravi se od tijelu svojstvenih materijala, a rok trajanja mu je godinu dana. Za postizanje dugoročnijeg rezultata nakon dva tjedna je potrebno ponoviti zahvat.

Vrijeme trajanja tretmana: 10 do 15 minuta.

3. Vlastita masnoća

Ako se želi proširiti volumen usana, preporučuje se upotreba vlastitog masnog tkiva. Tkivo će uz lokalnu anesteziju biti izvučeno specijalnom iglom npr. sa stomaka, potom očišćeno i injicirano u usne. Konzervirano masno tkivo može se upotrebljavati dvije godine.

Vrijeme trajanja tretmana: uzimanje masnoće oko 30 minuta, naknadno injiciranje 10 minuta.

4. Aquamid gel

Aquamid gel je gel koji se injicira direktno pod kožu, na mjesto gdje odmah može razviti svoje djelovanje popunjavanja tkiva. Punije usne, markantnije jagodice, ravnanje finih bora na uglovima usana, sve se to postiže ovim materijalom koji je sličan prirodnom tkivu. Da bi se dobile željene konture, neposredno nakon injekcije tretirano se područje može manualno oblikovati. Gel ostaje na mjestu davanja injekcije.

Vrijeme trajanja tretmana: 10 minuta.

5. Kolagen

Kolagen je najpoznatiji proizvod koji se koristi za korekciju bora i drugih nedostataka kože. Kolagen se dobiva od gradivnih bjelančevina. Stoga se preporučuje napraviti alergijski test prije injiciranja. Tijelo vremenom razgrađuje kolagen pa su neophodni daljnji tretmani.

Vrijeme trajanja tretmana: 10 do 15 minuta.

Zahvat oblikovanja usana za muškarce

Koji su tretmani brušenja?

Brušenje kože, Rhytec – tretman, laserski tretman

Uz pomoć specijalnih brusilica ili uređaja skida se gornji sloj kože. Donji slojevi kože, znojne i lojne žlijezde, stanice pigmenta i krvne žile ostaju neoštećene. Stvara se krasta koja, kada ispod nje izraste nova koža, otpada u roku 4 do 8 dana. Uspjeh ove metode ovisi o prirodnim svojstvima same kože. Što je koža koja se mora brusiti čvršća, bolji je i rezultat.

Koža se 6 tjedana ne smije izlagati ultraljubičastim zrakama.

Vrijeme trajanja tretmana: 30 minuta

Što je to operativna nadogradnja?

U poodmaklim godinama se gornja usna produžava, usno crvenilo postaje uže i stvaraju se male okomite borice. Usne se mogu lako korigirati ambulantno, malim zahvatom u lokalnoj anesteziji. Pri tom zahvatu kirurg u lokalnoj anesteziji odstranjuje kožni implantat s kojim će se popuniti usne.

Vrijeme trajanja tretmana: 45 minuta

Brušenje (dermabrazija) i pothranjivanje kože često se kombinira s faceliftingom ili miniliftingom

Nadogradnja se može izvršiti mekim silikonskim implantatom.

Nakon korekcije usana kod muškarca

Što se događa nakon korekcije usana?

Sva spomenuta injiciranja vrše se ambulantno pod lokalnom anestezijom ili primjenom anestetičke kreme, tako da odmah poslije operacije možete ići kući. Morate svakako računati na to da će usne dan do dva biti otečene, što će zatim brzo proći. Pojava crvenila ili plavila jedan do dva dana nije nikakva rijetkost. Za brzo skidanje otoka nakon tretmana koriste se razna sredstva za hlađenje. Odmah nakon zahvata usne mogu izgledati nesimetrično, ali nakon 3 dana postajete „ sposobni za društveni život“. Glavni nedostatak injiciranja je što zadržavanje njegovog kozmetičkog efekta ovisi o upotrijebljenom materijalu. Kozmetički efekt se u prosjeku zadržava izmedu 3 i 12 mjeseci. Doduše, tretmani se mogu ponavljati po želji.

Kod „operativne nadogradnje“, na usnom crvenilu poslije zahvata ostaje minijaturni ožiljak. Nakon korekcije usne su nekoliko dana otečene, ali se te prolazne nelagodnosti brzo zaboravljaju, jer Vam trajno ostaje uspješni rezultat. Informacije o svakom detalju zahvata za koji se odlučite dobit ćete u opširnom, iscrpnom i savjetodavnom razgovoru s liječnikom.

Koji su rezultati korekcije usana?

Iako su rezultati korekcije usana vidljivi odmah nakon zahvata, kratki vijek trajanja im je glavni nedostatak. Unatoč tome, možete očekivati pune usne i vidljivo lijep osmijeh! Tanke i prazne usne sada će izgledati punije i dat će Vam prirodniji izgled.

Koji su rizici korekcije usana?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 10 - 30 minuta
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: 0 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: