Korekcija bradavica

Lijepe i dobro oblikovane grudi za većinu žena su simbol ženstvenosti. Bradavica na dojki zauzima centralno mjesto i uvelike pridonosi estetici. Osim optičkog, ona je jako bitna i osjetnom smislu kao hiperosjetljiva točka na ženskim grudima. Osim veličine grudi, uvučena bradavica može negativno utjecati na psihu žene. Ova anomalija događa se uglavnom genetski, no može biti uzrokovana i nekom infekcijom ili operativnim zahvatom u prošlosti.

Korekcija bradavica

Kako se izvodi korekcija bradavica?

Kako bi uvučenu bradavicu postavili u pravi položaj potrebno je napraviti nekoliko milimetara dug rez uz sam rub bradavice. Potrebno je odvojiti vezno tkivo i mliječne žlijezde koji uvlače bradavicu. Nakon toga kružnim ubodom se ispod kože povezuje rub bradavice s tkivom i žlijezdama, te steže kako bi se bradavica dovela u ispravan položaj. Zahvat se u pravilu radi pod lokalnom anestezijom, iako se može raditi i pod općom anestezijom.

Prije korekcije bradavica kod žena

Što se događa prije korekcije bradavica?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Sve potrebne informacije dobit ćete na konzultacijama s liječnikom. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon korekcije bradavica?

Nekoliko dana nakon operacije potrebno je nositi zaštitne zavoje. Nakon 4 - 7 dana uklanjaju se šavovi te se preporuča uporaba antibiotičkih masti. Potrebno je izbjegavati vanjske izvore topline (sauna, solarij, sunce i sl.) najmanje 2 mjeseca nakon operacije, a kupanje ili tuširanje je dopušteno tek nakon što su šavovi uklonjeni.

Rezultati korekcije bradavica kod žena

Koji su rezultati korekcije bradavica?

Nakon operacije Vaše bradavice će opet biti uspravne i izdignute, te će biti vraćen njihov prirodni položaj. Rezultat dobiven operacijom je trajan i neće se mijenjati za vrijeme hladnoće ili seksualnog uzbuđenja.

Koji su rizici operacije korekcije bradavica?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 30 minuta - 1 sat
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: 4 - 7 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: