Izmjena implantata u grudima

Mnogo je različitih razloga zbog kojih je zamjena implantata u grudima potrebna. Prvenstveno ukoliko su implantati u grudima već dugo vremena ili u slučaju kapsularne fibroze. Ostale situacije su kada mamografija pokazuje promjenu u vanjskom sloju ili rupturu u implantatu, infekciju ili opasnost od perforacija. Osim toga izmjena je moguća kada se želi promjeniti veličina implantata ili je došlo do skliznuća implantata (subluksacija).

Izmjena implantata u grudima

Kako se izvodi operacija izmjene implantata u grudima?

Rez za izmjenu implantata se radi u inframamarnoj liniji. Ukoliko već postoji ožiljak od prethodne operacije onda se rez može raditi preko postojećeg ožiljka. Samo u iznimnim situacijama pristupa se novim rezom u predjelu areole ili pazuha. Ukoliko se oko implantata u potpunosti razvila kapsula, potrebno ju je odstraniti djelomično ili u potpunosti. U nekim slučajevima moguće je ukloniti kapsulu zajedno s implantatom, a u rijetkim slučajevima implantat odvajamo zasebno od kapsule. Postoji mogućnost oštećenja vanjskog sloja implantata prilikom uklanjanja. Novi implantat se u pravilu može postaviti u postojeću šupljinu unutar grudi, no u pojedinim situacijama potrebno ga je postaviti u novu šupljinu koja može biti iznad ili ispod grudnog mišića. Postavlja se drenaža za odvodnju sekreta iz rane kako bi se smanjila mogućnost kapsularne fibroze. Rez se zatvara finim šavom, previjaju se grudi, te se oblači kompresijski grudnjak. Osim toga, u slučaju opuštenih (obješenih) grudi može se kombinirano napraviti i operacija podizanja grudi. U tom slučaju količina kože se smanjuje, a bradavica se pomiče prema gore.

Prije operacije izmjene implantata u grudima

Što se događa prije operacije izmjene implantata u grudima?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji je od zahvata najbolji za Vas. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon operacije izmjene implantata u grudima?

Modrice, oticanje i osjećaj napetosti u grudima redovno se javljaju nakon operacije, ali nestaju unutar nekoliko dana. Narednih 5 - 10 dana postoji povećani rizik on tromboze. Drenaža postavljena nakon operacije uklanja se nakon 2 - 7 dana, a šavovi ovisno o vrsti šava uklanjaju se od 7 - 14 dana nakon operacije. Kupanje i tuširanje dozvoljeno je tek nakon uklanjanja šavova. Gubitak osjeta u grudima i bradavicama može biti prisutan nekoliko tjedana nakon operacije i obično se vraća u normalu. Otekline mogu biti prisutne i nekoliko tjedana nakon zahvata. Vježbe koje izazivaju vibracije grudi (jahanje, trčanje, aerobik i sl.), moguće su tek 6 tjedana nakon operacije uz korištenje kompresijskog grudnjaka. Sport koji uključuje naprezanje prsnih mišića moguć je najranije 3 mjeseca nakon operacije. Potrebno je izbjegavati vanjske izvore toplinske energije najmanje 2 mjeseca (sauna, solarij, sunčanje i sl.), tj. dok ožiljci u potpunosti ne zacijele i ne nestanu sve otekline.

Rezultati operacije izmjene implantata u grudima

Koji su rezultati operacije izmjene implantata u grudima?

Kod svih korekcija grudi se pokušava poboljšati oblik, veličina i čvrstoća grudi i pri tom ostaviti samo neuočljive ožiljke. Kod izmjene implantata u grudima očekujemo poboljšanje u formi i čvrstoći grudi. Ovisno o situaciji, operacija izmjene implantata u grudima može biti ponešto zahtjevnija nego što je to bio slučaj prilikom prve operacije ugradnje implantata. Nesimetričnost se u potpunosti korigira operativnim zahvatom. Konačan rezultat biti će vidljiv kroz 2 - 3 mjeseca.

Koji su rizici operacije izmjene implantata u grudima?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 30 minuta - 2 sata
  • Boravak u bolnici: 1 - 3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: