Podizanje grudi (Mastopeksija)

Lijepe i dobro oblikovane grudi za većinu žena su simbol ženstvenosti. Obješene ili nesimetrične grudi mogu izazvati ozbiljne psihičke i mentalne traume kod žene. Promjene u obliku mogu biti uzrokovane genetski, rađanjem djece ili hormonalnim promjenama.

Podizanje grudi za žene

Kako se izvodi operacija podizanja grudi?

Za podizanje grudi postoji nekoliko metoda i operativnih tehnika. Svim tehnikama je zajedničko da se bradavica dojke premješta višlje, uklanja se višak kože, bez ili sa pridruživanjem tkiva dojke ispod bradavice. Ova klasična metoda rezultira ožiljkom oko areole dojke, te okomito prema dolje sa dužim ili kraćim ožiljkom u inframamarnom polju (korijen dojke). Od preostalog tkiva i kože formira se nova, čvršća dojka. Ukoliko količina vlastitog tkiva nije dostatna za dobivanje željenog volumena grudi preporuča se ugradnja implantata. Nakon zahvata postavlja se dren za odvodnju sekreta iz rane, a rez se zatvara finim šavom. Grudi se previjaju, te se oblači kompresijski grudnjak. Premještena bradavica ostaje spojena na mliječne žlijezde, te je nakon operacije i dalje moguće dojiti ukoliko bude potrebno.

Operacija spuštenih grudi kod žena

Što se događa prije operacije podizanja grudi?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji je od zahvata najbolji za Vas, te koji se još zahvati mogu kombinirati sa operacijom podizanja grudi. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon operacije podizanja grudi?

Poslije operacije pojaviti će se modrice, otekline i osjećaj napetosti u grudima. Sve ovo proći će kroz nekoliko dana i vratiti se u normalu. Drenaža se uklanja 2 - 4 dana nakon operacije, a šavovi nakon 7 - 14 dana. Tuširanje i kupanje dozvoljeno je tek nakon što su uklonjeni šavovi. Gubitak osjeta u grudima i bradavicama može biti prisutan nekoliko tjedana. Vježbe koje dovode do vibracija u grudima treba izbjegavati najmanje 6 tjedana poslije operacije. Isto tako, potrebno je izbjegavati sve vanjske izvore topline (sauna, solarij, sunčanje i sl.) najmanje 2 mjeseca.

Rezultati mastopeksije kod žena

Koji su rezultati operacije podizanja grudi?

Kod svih korekcija grudi se pokušava poboljšati oblik, veličina i čvrstoća grudi i pri tom ostaviti samo neuočljive ožiljke. Oblik grudi je doduše urođen. On se može promijeniti kirurškim zahvatom, ali će uvijek ostati tragovi originalnog koncepta. Nesimetričnost se u potpunosti korigira operativnim zahvatom. Konačan rezultat biti će vidljiv kroz 3 - 6 mjeseci.

Koji su rizici operacije smanjenja grudi?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 3 sati
  • Boravak u bolnici: 2 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: