Liposukcija

Izvlačenje masnoća često je jedini način da se kod osoba idealne ili normalne tjelesne težine trajno odstrane masne naslage koje nisu lijepe. Maksimalno dostižan krajnji rezultat operacije mora se promatrati sa stajališta polazne situacije. Opseg tretmana ograničen je gubitkom tjelesne tekućine i sastavnih dijelova krvi. Izvlačenje masnoća prema tome nije postupak za generalno snižavanje tjelesne težine.

Liposukcija za muškarce

Kako se izvodi liposukcija?

U procesu uklanjanja masnoća iz tijela postoje dvije metode. Prva je tumescent metoda, a druga isisavanje masnoća putem ultrazvuka.

Tumescent metoda - da bi se tkivo pripremilo za liposukciju velika se količina razblaženog anestetika ubrizgava u potkožno masno tkivo. Koža se vidljivo nadima i optički djeluje kao napuhana. Na taj način masne stanice "plivaju" i mogu se lako isisati.

Isisavanje masnoća posredstvom ultrazvuka - metoda isisavanja masnoća ultrazvukom pošteđuje tkiva. Poslije lokalne tumescent anestezije, masne stanice s vodom će posredstvom ultrazvuka biti ciljano uništene. Sadržaj stanice je u obliku uljne otopine koju je lako isisati. Tkiva siromašnija vodom (krvne žile, limfne žile, živčane strukture) i vezivna tkiva u najvećem dijelu ostaju pošteđeni. Zahvat se vrši ambulantno s lokalnom i djelomičnom anestezijom i pod nadzorom anesteziologa. Kod isisavanja velike količine masti zahvat se vrši u bolnici pod općom anestezijom, uz boravak u bolnici do sljedećeg dana.

Prije uklanjanja masnih naslaga kod muškaraca

Što se događa prije liposukcije?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Sve potrebne informacije dobiti ćete na konzultacijama s liječnikom. Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti. Tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon liposukcije?

Nakon zahvata isisavanja masnoća otprilike se tijekom 2 tjedna i danju i noću na operiranom području mora nositi kompresijski zavoj. Zavoj vrši pritisak na potkožna tkiva čime se sprječava nakupljanje tekućine na operiranom području. Nakon toga se kompresivni zavoj koristi još tri tjedna, ali samo danju. Da bi se izbjeglo zgrušavanje krvi, prvog dana poslije isisavanja masnoća nužno je kretanje (u smislu hodanja). Izbjegavajte mirovanje u krevetu. Tuširanje je dozvoljeno od slijedećeg dana. Nakon operacije pijte tekućinu što je više moguće (običnu vodu, mineralnu vodu, čaj).

Rezultati liposukcije kod muškaraca

Koji su rezultati liposukcije?

Krajnji rezultat operacije se može ocijeniti tek nakon tri mjeseca. Kod većine pacijenata isisavanje masti nakon potpunog zarastanja vodi do dobrog rezultata sa nesumnjivo poboljšanom figurom. Rezultat operacije ovisi pored ostalog i o vanjskim faktorima, kao što su opće zdravstveno stanje, izgled kože, starost, težina i proizvodnja hormona. Štete na koži, strije i celulit se ne mogu ukloniti metodom isisavanja masnoće.

Koji su rizici liposukcije?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 1 - 4 sata
  • Boravak u bolnici: 1 - 2 dana
  • Kontrola i odlazak: 5 - 7 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: