Korekcija brade

Čelo, usne i brada bi trebali biti u vertikalnoj liniji. Ukoliko to nije slučaj harmoničnost lica je narušena. Brada drži centralno mjesto svih kontura našega lica, te ukoliko je prevelika ili premala bitno narušava cjelokupnu harmoničnost, a negativno utječe na profil lica.

Korekcija brade kod muškaraca

Kako se izvodi korekcija brade?

Kirurški zahvat se izvodi ispod brade ili kroz usnu šupljinu. Takvim pristupom može se lako doći do kosti donje čeljusti. Kod slabo razvijene brade, postavlja se implantat željene veličine ili se može korigirati kost čeljusti. Ukoliko se radi korekcija kosti potrebno je kost čeljusti horizontalno razdvojiti, te donji dio kosti pomaknuti naprijed i učvrstiti u novom položaju pomoću metalnih pločica ili žica. Kod prevelike brade potrebno je brušenje kosti brade ili horizontalno razdvajanje kosti čeljusti i pomicanje donjeg dijela prema nazad. Rezovi se zatvaraju finim šavom, a rana se zatvara vodonepropusnom trakom. Potrebno je 6 - 8 tjedana kako bi kost u potpunosti zacijelila.

Korekcija podbratka kod muškaraca

Što se događa prije korekcije brade?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa korekcijom brade. Informacije o potrebnim pretragama za operaciju dobiti ćete od liječnika.

Što se događa nakon korekcije brade?

Nakon operacije brade potrebno je nekoliko dana nositi zaštitnu traku kako bi rana bila zaštićena od vanjskih utjecaja i da bi se mogućnosti pomicanja implantata svela na minimum. Ukoliko je rez unutar usne šupljine potrebno ga je dnevno ispirati dezinfekcijskom tekućinom ili čajem od kadulje. Tvrdu, kiselu, jako začinjenu hranu, kao i mliječne proizvode potrebno je izbjegavati nekoliko dana. Nakon operacije pojaviti će se modrice, otečenost, osjećaj napetosti u bradi, no sve u pravilu nestaje već kroz nekoliko dana. Potrebno je smijeh i govor svesti na minimum, a nakon što su šavovi uklonjeni pranje zubi obavljati vrlo oprezno i nježno. Šavovi se uklanjaju kroz 1 - 2 tjedna.

Rezultati korekcije brade kod muškaraca

Koji su rezultati korekcije brade?

Korekcijom brade ostvaruju se dobri rezultati u postizanju simetrije kontura lica. Važno je napomenuti da željena veličina brade možda se neće poklapati u milimetar s onim što je dogovoreno prije operacije. Konačni rezultat može se procijeniti tek nakon 2 mjeseca.

Koji su rizici korekcije brade?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 30 minuta - 2 sata
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: 5 - 7 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: