Zatezanje nadlaktica

Zatezanje nadlaktica je korisno nakon značajnijeg gubitka tjelesne težine, kada koža na nadlaktici nema dovoljno elastičnosti da se vrati u normalan položaj. Tada se pojavljuje višak kože koji je potrebno kirurški odstraniti. Ovaj zahvat može se napraviti tek kada se stabilizira tjelesna težina i proces mršavljenja dođe do kraja. Vrlo često koža nije u stanju vratiti se u prvobitni položaj te ostaje višak kože koji ne izgleda lijepo.

Zatezanje kože nadlaktica za muškarce

Kako se izvodi zatezanje nadlaktica?

Prije zahvata se u stojećem položaju pacijenta točno iscrta planirano vođenje reza. Zatezanje kože vrši se rezom u obliku polumjeseca u udubini ramena ili jednim dugim vretenastim rezom od udubine ramena do lakta.

Prije zatezanja nadlaktica kod muškaraca

Što se događa prije zatezanja nadlaktica?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Ukoliko ste pušač preporučeno je da prekinete s pušenjem najmanje 2 tjedna prije operacije. Sve potrebne informacije dobiti ćete na konzultacijama s liječnikom. Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti. Tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon zatezanja nadlaktica?

Operacija se vrši pod lokalnom anestezijom i za obje strane traje do 2 - 3 sata. Poslije operacije na ruke se postavljaju kompresivni zavoji, a nakon 10 - 14 dana uklanjaju se šavovi. Oticanje i osjećaj napetosti je redovna pojava nakon ovakvog zahvata, ali će nestati kroz nekoliko dana u potpunosti. Zatezanje se obavlja istovremeno na obje strane. U ovakvom zahvatu povećan je rizik od tromboze prvih 5 - 10 dana, te je neophodno slijediti savjete liječnika o korištenju preparata protiv tromboze. Otekline kao i gubitak osjeta u koži mogu biti prisutni i nekoliko tjedana nakon operacije, no u pravilu se sve vraća u normalu. Pretjerano istezanje ili spuštanje ruke može otežavati iscjeljenje. Najmanje 4 tjedna izbjegavajte sportske aktivnosti.

Rezultati zatezanja nadlaktica kod muškaraca

Koji su rezultati zatezanja nadlaktica?

Zatezanje mišića odaje dojam sportskog izgleda. Manje ili više vidljivi ožiljci nestaju tijekom vremena. Nakon operacije zatezanja nadlaktice možete očekivati vrlo povoljan rezultat. Konačni rezultat će biti vidljiv tek nakon 3 mjeseca.

Koji su rizici zatezanja nadlaktice?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 4 sata
  • Boravak u bolnici: 1 - 3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: