Korekcija ušiju (Otoplastika)

Korekcija uha modeliranjem može izmijeniti njegovu veličinu, oblik i položaj. Klempave uši najčešće nastaju zbog premalog zakretanja ušne hrskavice. Operativno-tehnički se u tom slučaju obavlja plastika uha s dodatkom. Ponekad su također i pojedini dijelovi hrskavice prevelikog oblika. Plastikom smanjivanja uha će se jednim laganim postupkom sa zadnje strane ušne školjke hrskavica preoblikovati i postaviti na mjesto.

Korekcija ušiju kod muškaraca

Kako se izvodi korekcija ušiju?

Ušna hrskavica se trajno preoblikuje posebnom tehnikom rezanja i šivanja. Na taj način se klempave uši mogu ispraviti, prevelike smanjiti te ušne resice korigirati. Hrskavica ušne školjke će se osloboditi jednim rezom iza ušne školjke i zatim nanovo oblikovati. Tijekom ovog postupka hrskavica ušne školjke se može i smanjiti. Zahvat se po pravilu izvodi sa stražnje strane uha, tako da ožiljci nisu uopće vidljivi. Uobičajeno je da se korekcija ušiju vrši nakon pete godine života, ali razumije se da se može izvršiti i kasnije u svakoj životnoj dobi. Korekcija ušnih resica se izvodi kratkim zahvatom. Pri tom se ušne resice smanjuju, nanovo oblikuju ili se ušne rupice nanovo zašiju.

Prije otoplastike kod muškaraca

Što se događa prije korekcije ušiju?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa korekcijom ušiju. Kod djece se operacija najčešće izvodi pod djelomičnom anestezijom, a kod odraslih se manji zahvati u pravilu izvode ambulantno pod lokalnom anestezijom. Operacija na obje strane traje 1-2 sata.

Što se događa nakon korekcije ušiju?

Nakon zahvata postavlja se zavoj za glavu i uši koji se mora nositi 2 tjedna. Nakon toga se opet možete družiti! Moguće su smetnje osjetljivosti na dodir kao i smetnje pri formiranju ožiljaka. Pojava jače boli zbog suviše stegnutog ili suviše labavog zavoja, kao i pretjerana osjetljivost na konce je moguća.

Rezultati korekcije ušiju za muškarce

Koji su rezultati korekcije ušiju?

Poslije korekcije ušne školjke kozmetički rezultat je obično vrlo dobar. S obzirom na izgled, smještaj i simetriju ušnih školjki, kao i kod većine plastičnih operacija se ne može dati jamstvo da će rezultat opravdati očekivanja. Privremeni rezultat se može očekivati poslije 3 mjeseca, a krajnji rezultat je vidljiv nakon otprilike 6 mjeseci. Uočljive nove deformacije, kao što je izrastanje ožiljaka ili preblizu postavljene ušne školjke, se mogu uspješno popraviti izvođenjem još jednog zahvata.

Koji su rizici korekcije ušiju?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 1 - 2 sata
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: 7 - 10 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: