Lifting čela i obrva

Nečista životna okolina, sila teža i izlaganje suncu dovodi do gubitka elastičnosti kože. Posljedica svega toga je opuštanje kože u predjelu lica koja više nije u stanju vratiti se u prvobitni položaj.

Lifting čela i obrva za žene

Kako se izvodi lifting čela i obrva?

Radi se rez obično od jednog uha do drugog malo iznad prirodne linije kose. U slučajevima visokog čela, rez može biti uz kosu da se smanji udaljenost obrva od kose. Meko tkivo se oprezno podiže sve do korijena nosa. U ovom trenutku se mišić čela može popustiti ili ukloniti. Nakon toga se simetrično podižu obrve i višak kože se uklanja.

Prije liftinga čela i obrva kod žena

Što se događa prije liftinga čela i obrva?

Tijekom informativnog razgovora s liječnikom biti ćete informirani o zahvatima koje je moguće kombinirati sa liftingom čela i obrva. Šest sati prije operacije ne smijete ni jesti niti piti. Operacija se izvodi pod lokalnom i djelomičnom anestezijom i traje od dva do pet sati. Prije i nakon operacije obavezno treba ograničiti pušenje i izbjeći korištenje lijekova koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon liftinga čela i obrva?

Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta iz rane do sljedećeg dana. Nakon otprilike pet dana zavoji će biti uklonjeni, a kosu će prema pravilima oprati frizer. Dio konaca će se ukloniti nakon šest dana. Tjedan dana kasnije uslijedit će kontrola liječnika, kad će se ukloniti preostali konci ili kopče. Kod jačih otoka, po pravilu će biti provedena limfodrenaža i nježna masaža. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku, izlaganje sunčevim zrakama, sport i bojanje kose.

Rezultati liftinga čela i obrva za žene

Koji su rezultati liftinga čela i obrva?

Već ćete se dva tjedna nakon operacije, uz vještu primjenu šminke, moći pokazati drugim ljudima, nakon tri tjedna moći ćete uživati u izlascima s prijateljima, a deset do dvanaest tjedana nakon operacije steći ćete potpuno normalan osjećaj u licu. Potrajat će otprilike tri mjeseca dok se ne bude mogla dati definitivna ocjena uspjeha operacije. Lifting čela i obrva može se kombinirati s drugim zahvatima na licu kao, npr. korekcijom kapaka ili glačanjem bora oko usta.

Koji su rizici liftinga čela i obrva?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 5 sati
  • Boravak u bolnici: 1 dan
  • Kontrola i odlazak: 7 - 10 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: