Korekcija očnih kapaka (Blefaroplastika)

Tijekom našeg životnog vijeka dolazi do opuštanja očnih kapaka. Zbog sile teže, izlaganja suncu ili nečiste životne okoline, tijekom godina koža se opušta i stanjuje. Posljedica toga su naslage kože u donjem i gornjem predjelu očiju.

Korekcija očnih kapaka za žene

Kako se izvodi korekcija očnih kapaka?

U prirodnim naborima radi se rez na gornjem kapku uz palpebralno polje, paralelno s rubom očnog kapka. Ovisno o količini kože rez može biti i duži od konture oka, a ponekad je potrebno i zatezanje mišića. Prema složenosti zahvata može se odrediti da li je moguće korigirati donje i gornje kapke u istom zahvatu.

Prije blefaroplastike za žene

Što se događa prije korekcije očnih kapaka?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji su još zahvati za Vas pogodni i mogu se kombinirati sa korekcijom očnih kapaka. Šest sati prije operacije ne smijete ni jesti niti piti. Kontaktne leće nije dozvoljeno nositi te Vam savjetujemo da ih ne nosite sa sobom. Poželjno je da ponesete tamne sunčane naočale. Operacija se izvodi pod lokalnom i djelomičnom anestezijom i traje od 60 - 90 minuta. Prije i nakon operacije obavezno treba ograničiti pušenje i izbjeći korištenje lijekova koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon korekcije očnih kapaka?

Nakon zahvata neophodno je da spavate sa uzdignutim zaglavljem kreveta, da se ne saginjete i da izbjegavate bilo kakvo fizičko naprezanje. Pojaviti će se modrice i otekline, no one su privremenog karaktera, te će vremenom nestati u potpunosti. Ponekad može biti prevelika osjetljivost na svjetlost, te je neophodno ponijeti tamne naočale kako bi zaštitili oči poslije zahvata. Nakon otprilike pet dana uklanjaju se šavovi. Lagan gubitak osjeta u kapcima se može zadržati i do nekoliko tjedana nakon zahvata, no vratiti će se u normalu. Kod jačih otoka, po pravilu će biti provedena limfodrenaža i nježna masaža. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku i izlaganje sunčevim zrakama, kao i sport i bojanje kose.

Rezultati blefaroplastike kod žena

Koji su rezultati korekcije očnih kapaka?

Nakon dva tjedna, uz vještu primjenu šminke, moći ćete se pokazati drugim ljudima, nakon tri tjedna moći ćete uživati u izlascima s prijateljima, a deset do dvanaest tjedana nakon operacije steći ćete potpuno normalan osjećaj. Proći će otprilike tri mjeseca dok se ne bude mogla dati definitivna ocjena uspjeha operacije. Korekcija očnih kapaka može se kombinirati s drugim zahvatima na licu kao, npr. liftingom lica ili glačanjem bora oko usta.

Koji su rizici korekcije očnih kapaka?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 60 - 90 minuta
  • Boravak u bolnici: 0-1 dan
  • Kontrola i odlazak: 5 - 8 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Korekcija usana Povećanje grudi Smanjenje grudi Podizanje grudi Liposukcija Abdominoplastika

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: