Presađivanje kose

Kosa je većini ljudi simbol mladosti, vitalnosti i ljepote. Više od 10% muške populacije suočava se s gubitkom kose već u svojim dvadesetim godinama što može prouzročiti gubitak samopouzdanja, a tijekom godina kako kosa bude opadala može dovesti do frustracije i ozbiljnijih psihičkih trauma. Skoro dvije trećine svjetske muške populacije genetski je predodređeno za gubitak kose. Najveći dio se odnosi na muškarce iznad 45. godine života.

Presađivanje kose kod muškaraca

Kako se izvodi transplantacija kose?

Najzastupljenija metoda za presađivanje kose metoda FUE (folikularna transplatacija kose). Ova metoda se preporučuje kao najmanje invazivna metoda koja daje odlične rezultate.

Kosa za transplantaciju uzima se s područja glave gdje je kosa dovoljno gusta (stražnji dio glave te lijeva i desna strana). FUE metodom neprimjetno se transplantira dlaka po dlaka na područje gdje postoji nedostatak kose. Ovaj zahvat se izvodi posebno dizajniranim mikrokirurškim instrumentima koji nam omogućavaju da se svaki folikul uzima i stavlja pojedinačno.

Ovakav zahvat nam omogućava da razlika između stare i nove, transplantirane kose, nije vidljiva i rezultira u potpunosti prirodnim izgledom presađene kose. Postupak je u potpunosti bezbolan te se izvodi pod lokalnom anestezijom, a pacijent je odmah nakon zahvata u stanju vratiti se svojim svakodnevnim obvezama. Rast kose će biti vidljiv kroz najmanje 16 tjedana, a jednom transplantirana kosa će imati u potpunosti normalan rast do kraja Vašeg života.

FUE metoda omogućava odličnu kontrolu svakog dijela zahvata te je primjenjiva i na muškarce i na žene kao i na sve tipove kose. FUE metoda je odlična i za rekonstrukciju gubitka obrva.

Prije transplantacije kose kod muškaraca

Što se događa prije postupka presađivanja kose?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom biti ćete informirani o samom postupku zahvata. Najmanje 3 tjedna prije zahvata prestanite koristiti vitamin E kao i bilo koje druge vitaminske tablete. Najmanje tjedan dana prije zahvata prestanite koristiti bilo kakve nestereoidne lijekove ili tablete te prestanite konzumirati alkohol u bilo kojem obliku. Preporučamo uzimanje Regainea/Minoxidila 2 do 10 tjedana prije zahvata kako bi poboljšali cirkulaciju u regiji transplantiranja kose. Na taj način izbjeći će se šokom izazvano ispadanje kose neposredno nakon zahvata.

Na dan zahvata u jutro doručak je obvezan za sve pacijente, ali bez konzumacije jaja i mliječnih proizvoda ili mlijeka.

Što se događa nakon postupka presađivanja kose?

Nakon zahvata možete u pratnji napustiti kliniku i vratiti se svojim dnevnim aktivnostima. Preporučamo da ostatak dana ipak provedete u odmaranju bez nekih većih naprezanja koja bi izazivala znojenje. Par dana nakon zahvata jedite laganu hranu i izbjegavajte alkohol. Korištenje bilo kakvih lijekova dozvoljeno je isključivo uz konzultacije s Vašim liječnikom. Strogo izbjegavajte češanje vlasišta nekoliko dana nakon zahvata zbog moguće infekcije. Najmanje 14 dana je potrebno izbjegavati fizičke napore i vježbanje te izlaganje bilo kojem vanjskom izvoru topline (sunce, sauna, solarij).

Izrazito je VAŽNO da ne koristite kemijski aktivna sredstva kao što su boja za kosu, lak za kosu, sprejevi i slično najmanje mjesec dana nakon zahvata.

Sve ostale bitne informacije o pranju i održavanju vlasišta dobiti ćete od liječnika u pisanom obliku nakon zahvata.

Rezultati presađivanja kose kod muškaraca

Koji su rezultati presađivanja kose?

Ovisno u stupnju gubitka kose i broja presađenih folikula rezultati mogu varirati. Pravu ocjenu uspješnosti možemo donijeti tek nakon 8 mjeseci kada presađena kosa postiže normalan rast. U pravilu se nakon 12 mjeseci postiže 90%-tni rast kose.

Koji su rizici presađivanja kose?

Kao i kod svakog zahvata, određeni rizici postoje. O svim mogućim rizicima ovog zahvata bit ćete upoznati kroz detaljne konzultacije s liječnikom.

  • Trajanje operacije: - sati
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: - dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: