Smanjenje muških grudi (Redukcijska mamaplastika)

Muške grudi mogu biti znatno povećane, što za muškarca predstavlja ozbiljan estetski i psihološki problem. Povećanje muških grudi može nastati na nekoliko načina. Uslijed dobroćudnog povećanja žljezdanog tkiva na muškim grudima radi prevage ženskog hormona (estrogena) u adolescentnih muškaraca ili uslijed nakupljanja masnog tkiva na muškim grudima. Rezultat i jednog i drugog nakupljanja tkiva je taj, da muške grudi djeluju poput ženskih i znatno su povećane. U oba slučaja može se pristupiti estetskoj operaciji otklanjanja nakupina bilo žljezdanog (kod ginekomastije), bilo masnog tkiva.

Smanjenje muških grudi

Kako se izvodi operacija smanjenja grudi?

Ukoliko je riječ pretežno o masnom tkivu, tada se najčešće prilikom smanjenja muških grudi radi liposukcija. U takvim slučajevima masno tkivo se odstranjuje vrlo tankim kanilama kroz rez od 5 mm, tako da se ožiljak nakon operacije gotovo niti ne vidi. Ukoliko je osim masnog tkiva značajnije prisutno i žljezdano tkivo, osim liposukcije potrebno je i kirurškim putem odstraniti žljezdano tkivo. Kirurški rez se izvodi na samom rubu bradavice, te se žljezdano ili masno tkivo izvlači kroz mali rez, koji je kasnije, kada se kirurški zašije, potpuno nezamjetan. Prilikom ovog zahvata mogu se smanjiti i bradavice na muškim grudima, ukoliko su prevelike. Smanjenje muških grudi najčešće se izvodi u općoj anesteziji.

Prije operacije smanjenja muških grudi

Što se događa prije operacije smanjenja grudi?

Tijekom opsežnog razgovora s liječnikom bit ćete informirani o tome koji je od zahvata najbolji za Vas, te koji se još zahvati mogu kombinirati sa operacijom smanjenja muških grudi. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Što se događa nakon operacije smanjenja grudi?

Poslije operacije pojaviti će se modrice, otekline i osjećaj napetosti u grudima. Sve ovo proći će kroz nekoliko dana i vratiti se u normalu. Šavovi se uklanjaju nakon 7 -14 dana. Tuširanje i kupanje dozvoljeno je tek nakon što su uklonjeni šavovi. Gubitak osjeta u grudima i bradavicama može biti prisutan nekoliko tjedana. Vježbe koje dovode do vibracija u grudima treba izbjegavati najmanje 6 tjedana poslije operacije. Isto tako, potrebno je izbjegavati sve vanjske izvore topline (sauna, solarij, sunčanje i sl.) najmanje 2 mjeseca.

Rezultati operacije smanjenja muških grudi

Koji su rezultati operacije smanjenja grudi?

Kod smanjenja muških grudi mogu se očekivati povoljni rezultati, te se zahvat provodi s velikim postotkom uspješnosti. Možete očekivati znatno manje i čvršće grudi, poboljšanog oblika. Ožiljci bi trebali biti neuočljivi ili minimalno uočljivi. Nesimetričnost se u potpunosti korigira operativnim zahvatom. Konačan rezultat biti će vidljiv kroz 3 - 6 mjeseci.

Koji su rizici operacije smanjenja grudi?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 2 - 5 sati
  • Boravak u bolnici: 2 - 3 dana
  • Kontrola i odlazak: 10 - 14 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: