Lipofiling

Ovaj zahvat se koristi za popunjavanje nepravilnosti na tijelu gdje su nastala udubljenja ili gdje je prethodno došlo samo do ograničenog oporavka tkiva nakon oštećenja. S jedne strane to bi mogao biti gubitak volumena u licu nakon što se opusti koža i pojave se bore, a s druge stane može biti uzrokovano nedostatkom u tkivu uslijed nekih ozlijeda ili operacije. Vrlo često lipofiling je koristan nakon liposukcije kako bi se popravile nepravilnosti kože uzrokovane postupkom liposukcije.

Lipofiling za muškarce

Kako se izvodi lipofiling?

Za lipofiling potrebno je prethodno izvaditi masno tkivo iz dijela tijela koji sadrži veliki sloj masnoća kao što su trbuh, bedra ili stražnjica. Masne stanice tada se pročišćavaju infuzijskim rješenjima, centrifugiraju i potom se injektiraju na željeno mjesto. Kako bi se masne stanice prihvatile na aplicirano mjesto bitno je da su krvne žilice dobro razvijene. Samo one mogu uzrokovati trajnu promjenu u konturama tretiranog područja. Neke od masnih stanica će odumrijeti, druge neće biti prihvaćene od strane tijela, te je vrlo teško predvidjeti koliko će stanica ostati. Raspon može biti od 30 - 70 %, tako da je ovaj postupak potrebno provesti 2 - 3 puta kako bi se postigao željeni volumen.

Prije lipofilinga kod muškaraca

Što se događa prije lipofilinga?

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Sve potrebne informacije dobiti ćete na konzultacijama s liječnikom. Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti. Tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s Vašim liječnikom opće prakse).

Što se događa nakon lipofilinga?

Nakon injektiranja tretirana mjesta su otečena i upaljena. To će trajati nekoliko sati do nekoliko dana, a u posebnim slučajevima i duže. U području s kojeg su uzimane masne stanice također će biti prisutne otekline i modrice. Ovo područje će uglavnom biti zaštićeno kompresijskim zavojima 2 - 3 tjedna nakon zahvata.

Rezultati lipofilinga kod muškaraca

Koji su rezultati lipofilinga?

Putem tretmana ubrizgavanja vlastitih masnih stanica u željena područja može se polučiti dobar rezultat no njegov uspjeh ovisi o količini masnih stanice koje će se primiti. Da bi se postigao željeni rezultat moguće je ponavljanje tretmana 2 - 3 puta.

Koji su rizici lipofilinga?

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima ćete biti detaljno informirani tijekom opsežnog razgovora sa liječnikom.

  • Trajanje operacije: 1 - 2 sata
  • Boravak u bolnici: 0 dana
  • Kontrola i odlazak: 5 - 7 dana
  • Napomena:

Izaberite zahvat

Facelift

Facelift

Facelift Facelift čela Korekcija očnih kapaka Korekcija nosa Presađivanje kose Smanjenje grudi Liposukcija Abdominoplastika Zatezanje nadlaktice Zatezanje stražnjice

Pošaljite upit


Ime:*

Prezime:*

Starost:

Grad:

Telefon:*

E-Mail:

Poruka:*

Fotografija ili neki drugi privitak: